ACNÉ

Op onze huid zitten miljarden bacteriën. De meerderheid hiervan is goed en beschermt de huid. Er zijn echter ook slechte bacteriën. Als die de overhand krijgen, kunnen acne-symptomen zoals puistjes, roodheid en irritatie ontstaan.

Acne is misschien wel de meest bekende én meest voorkomende huidaandoening. Het komt niet alleen in de puberteit voor, want één op de tien vrouwen en mannen heeft of ontwikkelt ook op latere leeftijd acne.

Huidzorg 073 maakt graag een behandelplan op maat met u.

Meer weten? Plan een afspraak in via info@huidzorg073.nl

HOE HERKEN JE ACNÉ

Acne herken je aan puistjes en pukkels. Deze bevinden zich op het gezicht, op de rug, op de borst of op de schouders. Sommige puistjes krijgen een wit kopje, andere blijven rood of kleuren zelfs paars. De puistjes die je ziet zijn eigenlijk het topje van de ijsberg, want ín je huid gebeurt het eigenlijk allemaal. Ook is er bij acne eigenlijk altijd sprake van zogenaamde mee-eters.

Bij pubers en volwassenen doet de acne zich meestal op een andere plek op het gezicht voor. Zo zie je bij volwassenen de puistjes meestal aan de zijkant van de wangen en de kin, de U-zone. Bij pubers zie je ze meer op het voorhoofd en de neus, de T-zone.