(HUID)BEHANDELINGEN DOOR HUIDZORG 073

Huidzorg 073 beschikt over een groot aantal behandelingen om uw huid te behandelen, genezen, verjongen , camoufleren, reinigen en te onderhouden. Wilt u graag meer weten? Plan een afspraak in via info@huidzorg073.nl

ACNETHERAPIE

Acne is een van de bekendste en meest voorkomende huidproblemen. Deze aandoening ontstaat meestal in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Acne wordt vaak gezien in het gelaat, maar kan ook op de borst of de rug gelokaliseerd zijn. De huidaandoening wordt vaak gekenmerkt door een combinatie van puistjes, onderhuidse ontstekingen, comedonen, een vette huid, verstopte poriën, rode vlekjes en/of littekens. Al deze kenmerken vallen onder acne en kunnen door Huidzorg 073 behandeld worden.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne. Vaak worden verschillende behandelingen gecombineerd om het beste resultaat te behalen.

Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

 • Manuele reiniging van de huid: Het verwijderen en ledigen/aanprikken van mee-eters en puistjes.
 • Dieptereiniging van de huid door middel van een chemische peeling: Doel hiervan is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en de talg zal minder snel in de porie ophopen. Bovendien worden littekens als gevolg van de acne verminderd. Meer informatie vindt u op de pagina chemische peeling.
 • Sebacia acneprocedure: De nieuwste acnebehandeling van Nederland. Meer informatie vindt u op de pagina Sebacia acnetherapie
 • Adviezen over huidverzorging en het gebruik van verzorgingsproducten: Het is belangrijk de huid goed te verzorgen, vooral in combinatie met crèmes die eventueel de huisarts of dermatoloog heeft voorgeschreven.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Hoewel de verschillende soorten acnebehandelingen de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Een standaard enkelvoudige behandeling voor acne bestaat niet. Een combinatie van technieken, met of zonder ondersteunende medicatie, zal bepalen of de acne verbetert. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de acne “rustig” wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

acne behandeling

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst van de acne. Om de huid zo rustig mogelijk te krijgen wordt vaak in het begin een aantal acne behandelingen in kuurverband toegepast. Wanneer de huid rustiger is geworden, wordt in een bepaalde frequentie (bijvoorbeeld 1 keer in de maand) de behandeling herhaald om de huid rustig te houden.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Soms is het nodig om de huid voor te bereiden op een bepaalde behandeling, bijvoorbeeld bij een chemische peeling. Tijdens een intakegesprek wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Om het beste resultaat te kunnen behalen wordt daarnaast advies gegeven over welke huidverzorgingsproducten te gebruiken.

Lira-acne

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten variëren per behandeling. Onderstaand vindt u een overzicht:

 • Acnebehandeling (manuele reiniging 30 minuten ): €40,-
 • Dieptereiniging door middel van een chemische peeling (45 minuten): €80,-
 • Microneedling door middel van de Dermica-pen: v.a. €80,-

Worden de behandelingen vergoed?

De vergoeding van een acnebehandeling is afhankelijk van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijzing van een huisarts of specialist noodzakelijk.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars en de vergoeding.

Afspraak inplannen

SEBACIA ACNETHERAPIE (NIEUW)

Huidzorg 073 is gestart met de Sebacia acneprocedure, de nieuwste acnebehandeling van Nederland.

Acne wordt veroorzaakt door 3 factoren:
1: Overmatige olieproductie
2: Vuil dat de poriën verstopt
3: Woekering van bacteriën

De Sebacia acneprocedure is een behandeling die is gericht op alle drie de onderliggende oorzaken van acne.

acne-sebacia

Wat houdt de acneprocedure van Sebacia in?

De acneprocedure van Sebacia is een procedure voor de behandeling van acne in het gezicht, waarbij gebruik wordt gemaakt van de unieke Sebacia Gold Microparticles gecombineerd met een  laser.

De behandeling bestaat uit drie sessies die 1 week na elkaar plaatsvinden. Tijdens de behandeling wordt een serum met gouden microdeeltjes door de huidtherapeut op uw huid aangebracht en in uw huid gemasseerd. Het doel is om de gouden microdeeltjes in de poriën te brengen tot in de talgklier. Daarna zal de huid worden behandeld met een laserapparaat, waardoor de gouden microdeeltjes worden verwarmd. Deze warmte is gericht op de olieproducerende klieren en verstopte poriën die de oorzaak zijn van inflammatoire acne.

Omdat we tijdens deze behandeling een laser gebruiken, is deze behandeling alleen mogelijk op onze vestiging in Stadion De Vliert, Stadionlaan 93.

Wat kunt u verwachten van de behandeling bij Huidzorg 073?

Door de warmteontwikkeling in de olieproducerende klieren vermindert de talgproductie van de huid. Uit klinische onderzoeken blijkt dat binnen 2-3 maanden na de laatste Sebacia-sessie verbetering van de acne optreedt.

Voor we kunnen starten met de behandeling krijgt u producten die u vóór, tijdens en ná de behandeling zult moeten gebruiken om het resultaat zo optimaal mogelijk te behalen. Tijdens een intakegesprek wordt u hierover ingelicht.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De Sebacia procedure bestaat uit drie behandelingen. Hoelang het resultaat zichtbaar blijft is afhankelijk van de huid en huidconditie. Het is mogelijk dat u het behandeltraject na 6 maanden of 1 jaar zult moeten herhalen. Het is ook mogelijk dat na drie behandelingen de acne wegblijft en u geen behandeling meer nodig heeft.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Voorafgaand aan de eerste behandeling vragen wij u langs te komen voor een intakegesprek waarbij we u uitleg geven over hoe de behandeling in zijn werk gaat en maken wij foto’s om het resultaat vast te leggen. Van u wordt verwacht een speciale crème en de door ons geadviseerde producten 2 weken voor de eerste behandeling te gaan gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat u vooraf en gedurende het behandeltraject uw huid goed beschermt tegen de zon met minimaal een factor 30.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Het Sebacia behandeltraject bestaat uit, in totaal, drie behandeling van €250,- per behandeling. Daarnaast gebruikt u een speciaal reinigingsproduct om het resultaat te vergroten. U ontvangt de reiniging van ons GRATIS bij de behandeling.

Worden de behandelingen vergoed?

De Sebacia behandeling kan in aanmerking komen voor een vergoeding, mits u daarvoor een aanvullende ziektekostenverzekering heeft en een verwijzing heeft van een arts.

Afspraak inplannen

CAMOUFLAGETHERAPIE

Camouflagetherapie is een behandeling die is gericht op het minder zichtbaar maken (camoufleren) van bepaalde huidaandoeningen en kleurverschillen in de huid. Huidzorg 073 beschikt over verschillende mogelijkheden. Plan een afspraak in om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Camouflagetherapie wordt ingezet om huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder zichtbaar te maken. Er wordt gebruikgemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Tijdens de eerste afspraak wordt uit een ruim assortiment kleuren de juiste kleur gekozen. Het aanbrengen van de camouflage zal tijdens de behandeling aangeleerd worden zodat u zelf in staat bent om (dagelijks) de camouflage aan te brengen. De camouflage die tijdens de behandeling op de huid is aangebracht zal gedurende die dag blijven zitten. Zo kunt u die dag beoordelen of u tevreden bent over de camouflagekleur. Na de behandeling zal telefonisch contact met u worden opgenomen om te overleggen over het eventueel aanschaffen van de camouflageproducten.

camouflage

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen behandeld worden met camouflageproducten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn pigmentvlekken, rosacea, couperose, vitiligo en wijnvlekken. Ook diverse soorten littekens zoals brandwonden kunnen een indicatie zijn voor camouflagetherapie. Bij Huidzorg 073 wordt gewerkt met de camouflageproducten van Oxygenetix. Oxygenetix is de enige echte zuurstofdoorlatende camouflage en tevens een moisturizer die werkt als een ademende tweede huid. Hierdoor is Oxygenetix ook ideaal toepasbaar bij acne of na een chemisch peeling of microneedling behandeling.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten voor camouflagetherapie zijn onder andere afhankelijk van welk product uiteindelijk geschikt is voor het camoufleren van het betreffende huidprobleem. Het consult om de juiste camouflagekleur te bepalen kost €40,- (30 min).

Worden de behandelingen vergoed?

De vergoeding voor camouflagetherapie is afhankelijk van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijzing van een huisarts of specialist noodzakelijk.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars en de vergoedingen.

Afspraak inplannen

CHEMISCHE PEELING

Chemische peelings worden voor verschillende indicaties ingezet, bijvoorbeeld bij pigmentproblemen, huidveroudering, acne en acnelittekens. De peelings die gebruikt worden,zijn de TCA peeling, AHA peeling en Jessner peeling. Ze bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem aanpakt. De medische peelings mogen alleen uitgevoerd worden door ervaren artsen of huidtherapeuten. Huidzorg 073 is bevoegd om een chemische peeling uit te voeren bij u. Wij adviseren eerst een afspraak in te plannen om te bekijken welke chemische peeling het meest geschikt is voor uw huid.

Welke peelings zijn er?

Bij Huidzorg 073 wordt gewerkt met verschillende soorten chemische peelings waaronder:

 • Mineral Jessner Rebuilder: Dit is een combinatiepeeling van verschillende zuren. Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen en talgproductie. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatieproblemen en is inzetbaar als een vernieuwende, verfrissende behandeling voor elk huidtype.
 • Mineral TCA Rebuilder: Deze TriChloorAzijnzuur peeling veroorzaakt denaturatie van de proteïnen (geeft frosting). Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en kan rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.
 • Pumpkin Plus Definer: Dit is een universele anti-aging behandeling, die een doffe huid verfrist en vernieuwt. Deze peeling zit boordevol antioxidanten, plantaardige stamcellen, peptiden, retinol en huidhelende vitamines waardoor de huid gaat stralen en wordt gerevitaliseerd. Deze peeling is geschikt voor verschillende huidaandoeningen zoals acne, ongelijkmatige teint en verouderende huid. Dit is een peeling zonder herstelperiode wat hem geschikt maakt voor drukbezette mensen.
 • Sal Pulp Definer: Het salicylzuur in deze peeling werkt keratolytisch op het huidoppervlak. Tevens draagt het bij aan een betere opname van ingrediënten. De toegevoegde pulp-extracten zorgen voor extra antioxidanten-werking. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en voornamelijk voor een vette, ontstoken acnehuid door de talgoplossende werking van salicylzuur.
 • Vita Brite Refresher: Deze peeling is zeer geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken en het verstevigen van de huid. Door de combinatie van verschillende zuren en extracten is deze peeling inzetbaar bij de droge, vochtarme huid en de zonbeschadigde huid.

chemische-peeling chemische-peeling

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Voordat de peeling wordt aangebracht, wordt de huid gereinigd en vetvrij gemaakt door middel van een alcoholoplossing. De peeling moet enkele minuten inwerken, afhankelijk van de aandoening, reactie van de huid en de soort peeling. De behandeling zal met een passende verzorging of zonnefactor worden afgesloten.
De huid kan gedurende de dag van behandeling nog rood tot lichtroze van kleur zijn. Twee tot drie dagen na de peeling zal de huid een lichte schilfering vertonen en droger aanvoelen dan normaal. Voor en na de behandeling is het noodzakelijk de huid goed te beschermen tegen de zon.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van het doel en de ernst van het huidprobleem, maar gemiddeld zijn zes behandelingen nodig met een tussentijd van twee tot vier weken.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een chemische peeling behandeling ondergaat wordt aangeraden om minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling de zon (of zonnebank) te mijden. Dit om pigmentvorming te voorkomen. Voorafgaand aan een peeling wordt geadviseerd om minimaal 2 weken voor de eerste behandeling en tijdens de kuur een peelingcrème te gebruiken. Dit wordt aangeraden om de huid aan een peeling te laten wennen, om geen onverwachte huidreactie te krijgen tijdens de behandeling en de huidtherapeut kan intensiever te werk gaan wanneer de huid voorbereid is.

Lira-peeling

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Een chemische peeling kost €80,- per behandeling van 45 minuten. Wanneer er sprake is van onzuiverheden, bijvoorbeeld bij acne, worden deze tijdens de behandeling verwijderd.

Worden de behandelingen vergoed?

Een chemische peeling kan voor verschillende indicaties worden ingezet. Sommige indicaties, waaronder acne, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding, mits u daarvoor een aanvullende verzekering heeft en een verwijzing heeft van een arts.

Afspraak inplannen

ELEKTRISCH ONTHAREN

Elektrisch ontharen is een behandeling om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. Het voordeel van deze methode is dat naast de donkere haren ook de grijze, witte, blonde en rode haren behandeld kunnen worden. Deze haren zijn namelijk niet geschikt voor laserontharing.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Bij Huidzorg 073 wordt gebruik gemaakt van het nieuwe Apilus 3G ontharingsapparaat. Dit apparaat is sneller en minder pijnlijk dan de traditionele apparaten. Er wordt tijdens het elektrisch ontharen gebruikgemaakt van een minuscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. De huidtherapeut laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd raakt en vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van het aantal haren die behandeld moeten worden. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de loop van de tijd kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Voor de behandeling is het noodzakelijk om minimaal 4 weken te stoppen met het epileren of harsen van de haren. Wel mogen de haren kort geknipt of geschoren worden. Tijdens de behandeling moeten de haren lang genoeg zijn om te kunnen pakken met een pincet.

Na de behandeling is het aan te raden de huid goed te beschermen tegen de zon om huidverkleuringen te voorkomen.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten voor het elektrisch ontharen zijn €20,- per kwartier. De duur van de behandeling heeft te maken met de hoeveelheid haren.

Worden de behandelingen vergoed?

Overbeharing in het gezicht komt in aanmerking voor een vergoeding, mits u aanvullend verzekerd bent en een verwijzing heeft van een arts.

Op zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars en de vergoedingen.

Afspraak inplannen

HUIDANALYSE (Observ 520)

Een professionele huidanalyse vormt de basis van een compleet en op maat gemaakt behandelplan en verzorgingsadvies. Bij Huidzorg 073 gebruiken we hiervoor de Observ 520.

huidanalyse

Met de Observ 520 is het mogelijk haarscherpe foto’s te maken van de gezichtshuid. Op basis van deze foto’s wordt de huid op zes verschillende manieren geanalyseerd, waarbij o.a. de volgende huidcondities worden vastgelegd:

 • Pigmentatiestoornissen
 • Verdeling van melasma
 • Huidschade door zonlicht
 • Gedehydrateerde huid (milia/gerstekorrels)
 • Overmatige talgklierproductie (vet huidtype)
 • Verstopte poriën
 • Lage talgklierproductie (droog huidtype)
 • Verhoornde huid
 • Huidveroudering zoals rimpels en huidverslapping
 • Gevoelige, dunne, kwetsbare huid
 • Textuur van het huidoppervlak
 • Vasculaire gebieden (roodheid, couperose en rosacea)
 • Verminderde bloedcirculatie
 • Huidirritatie

Behalve voor een huidanalyse en het vaststellen van een behandelplan, wordt de Observ 520 ook gebruikt om resultaten van de behandelingen te beoordelen.

Wat kost een huidanalyse?

Bent u in behandeling bij Huidzorg 073 of start u een behandeling naar aanleiding van de huidanalyse? Dan is de huidanalyse gratis.
Wilt u aan de hand van de huidanalyse alleen advies over hoe u het beste uw huid kunt verzorgen, dan kost de huidanalyse €40,-.

Afspraak inplannen

HUIDVERBETERING/HUIDVERJONGING

Wilt u graag advies over hoe u het beste uw huid kunt verzorgen, of wilt u graag een behandeling gericht op huidverbetering en/of verjonging? De huidtherapeut kan u hiermee helpen. Naast adviseren over de verschillende huidverzorgingsproducten richt de huidtherapeut zich ook op het verbeteren van de huidconditie door middel van verschillende behandelingen.

Welke soorten behandelingen zijn er?

De huidtherapeut kan verschillende soorten behandelingen toepassen die gericht zijn op huidverbetering/huidverjonging:

 • Chemische peeling is een techniek om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en vlekkerige pigmentatie van de huid kunnen ermee worden behandeld. Bij chemische peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door chemicaliën oppervlakkig verwond. De peeling zorgt dat de verbindingen tussen de cellen worden opgelost waardoor deze gaan loslaten. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Meer informatie vindt u op de pagina chemische peeling.
 • Bij een microneedling behandeling worden door middel van 11 minuscule naaldjes kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine waardoor huidverjonging plaatsvindt. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Meer informatie vindt u op de pagina microneedling.
 • De fractional laser is bij Huidzorg 073 de meest effectieve behandeling om de conditie en textuur van de huid te verbeteren. Tijdens de laserbehandeling worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen waardoor lijntjes vervagen en de huid gladder wordt. Meer informatie vindt u op de pagina fractional laser.
 • Fractional laser door middel van de Picoway laser is een lichte variant van de fractional laser die hierboven genoemd wordt. Tijdens deze behandeling wordt kleine hittebundels gecreëerd die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Het voordeel van deze behandeling is dat je een zeer korte hersteltijd hebt. Ideaal als beautybehandeling voor een speciale gelegenheid.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Gemiddelde aantal behandelingen met een chemische peeling, microneedling of laser ligt tussen de 4-6 behandelingen. Met de Picoway kunnen we tevens een eenmalige beautybehandeling doen.

De behandelingen worden vaak in kuurverband geadviseerd met een tussentijd van 2 tot 6 weken.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Dit is afhankelijk van de huidconditie, leeftijd, gezondheid en leefwijze. Daarnaast zetten we het verouderingsproces van de huid niet stil. Vaak wordt een kuur aan behandelingen 1 keer in het jaar of 1 keer in de twee jaar herhaald.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Soms adviseert de huidtherapeut de behandelingen te combineren. Daarnaast kan gekozen worden voor een plaatselijke behandeling bijvoorbeeld alleen de oogomtrek of bovenlip. Hieronder vindt u een indicatie van de prijzen per behandeling. Tijdens het intakegesprek wordt een prijs met u vastgesteld.

– Chemische peeling: €80,-
– Microneedling: v.a. €80,-
– Laserbehandeling: v.a. €100,-

Worden de behandelingen vergoed?

Behandelingen met als doel een cosmetische verbetering van de huid worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Afspraak inplannen

LITTEKEN THERAPIE

Bijna iedereen heeft wel een litteken: littekens als gevolg van acne, of littekens na een operatie. Bij Huidzorg 073 kunt u terecht voor behandeling van deze littekens, maar onze huidtherapeut kan u ook informeren over het voorkómen van nieuwe littekens (bijvoorbeeld bij acne).

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Huidzorg 073 kan problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken: hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping).

Bij Huidzorg 073 zijn de volgende behandelingen mogelijk:

 • Camouflagetherapie om verkleuringen van een litteken te camoufleren.  Meer informatie vindt u op de pagina camouflagetherapie.
 • Massages ter vermindering van jeuk en pijn, hypertrofie, verklevingen, doorbloedingsstoornissen en oedeem.
 • Het aanbrengen van drukpakkingen, tape, siliconenpleisters of siliconengel tegen roodheid, jeuk, hypertrofie en verhardingen. Ze maken het litteken vlakker en soepeler waardoor de klachten afnemen.
 • Chemische peeling. Hierbij wordt het bovenste laagje dode cellen verwijderd. Dat zorgt voor afvlakking van het litteken. Meer informatie vindt u op de pagina chemische peeling.
 • Micro-needling door middel van de dermica pen. Tijdens deze behandeling wordt gebruikgemaakt van 11 minuscule naaldjes die kleine verticale kanaaltjes in het littekenweefsel maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Het herstelproces zorgt voor huidvernieuwing waardoor littekens verminderen. Meer informatie vindt u op de pagina microneedling.
 • De fractional laser is bij Huidzorg 073 de meest effectieve behandeling om littekens te behandelen. Tijdens de laserbehandeling worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen waardoor littekens vervagen of zelfs verdwijnen. Meer informatie vindt u op de pagina fractional laser.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

Littekenbehandeling kan uit één of meerdere behandelingen bestaan. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut van Huidzorg 073 beoordelen welke behandeling de beste voor u is en wat de kosten zijn.

Worden de behandelingen vergoed?

De vergoeding van een littekenbehandeling is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polis nakijken of de behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding.

Afspraak inplannen

MICRONEEDLING

Met microneedling kan de huidtherapeut verschillende huidproblemen behandelen, waaronder:

 • Fijne lijntjes
 • Acnelittekens
 • Littekens van andere aard (na operatie)
 • Zonbeschadiging

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens een microneedling behandeling gebruikt de huidtherapeut de Dermica Pen. De Dermica Pen bestaat uit 11 minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden.

De automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare diepte van de naaldjes, maken het mogelijk de behandeling aan te passen aan uw individuele behoefte. De Dermica Pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.
Daarnaast werkt de huidtherapeut tijdens de behandeling met ampullen die hoogwaardige actieve werkstoffen bevallen. Deze werkstoffen dringen door middel van de Dermica Pen tot in de diepste huidlagen van de lederhuid. De effectiviteit van de behandeling wordt verhoogd, zodat er nog betere en snellere resultaten geboekt kunnen worden.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en het soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Bij de meeste huidtypen zal dit snel verdwijnen. De dagen na de behandeling kan de huid licht schilferen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen tegen de zon om verbranding van de huid en pigmentvlekken te voorkomen.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Hoeveel behandeling er nodig zijn is sterk afhankelijk van de indicatie, de ernst van het huidprobleem en de huidconditie. Bij de behandeling van littekens is het resultaat blijvend. Bij het behandelen van lijntjes en rimpels zal een microneedling behandeling om de zoveel tijd herhaald moeten worden.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een microneedling behandeling ondergaat wordt het afgeraden om 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling in de zon te komen of onder de zonnebank te gaan. Dit om pigmentverschuivingen te voorkomen. In sommige gevallen wordt geadviseerd om de huid voor te bereiden met een crème om het maximale resultaat te behalen. Dit zal tijdens een intakegesprek besproken worden.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

De kosten voor een microneedling behandeling lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen lichaamsdeel. Hieronder vindt u een prijsindicatie.

 • Klein oppervlak (bijv. een litteken, 15 min): v.a. €80,-
 • Middelgroot oppervlak (bijv. wangen, 30 min): v.a. €110,-
 • Groot oppervlak (bijv. hele gezicht, 45 min): v.a. €140,-

Worden de behandelingen vergoed?

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering, wordt voor sommige indicaties een microneedling behandeling vergoed. Tijdens een intakegesprek wordt er bekeken of uw verzekering hier ook een vergoeding voor aanbiedt.

Afspraak inplannen

OEDEEMTHERAPIE

Oedeem – ook wel vocht genoemd – kan veel verschillende oorzaken hebben. Oedeem kan ontstaan na een operatie, behandeling van kanker, verwijdering van lymfklieren, immobiliteit, spataders enz. Klachten die kunnen ontstaan zijn een zwaar, vermoeid gevoel in de ledematen, een trekkerige en gespannen huid, tintelingen, bewegingsbeperking en een toename van de omvang.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Om oedeem te verminderen en het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen, zijn verschillende behandelmethoden geschikt. Bij de totale behandeling past de huidtherapeut vaak meerdere behandelmethoden toe. Samen vormen ze oedeemtherapie.

Manuele lymfedrainage
Bij lymfedrainage stimuleert de huidtherapeut met een zacht pompende beweging van de handen op en rondom het oedeemgebied het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid. De lymfedrainage stimuleert de vochtopname door de lymfevaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht. Door middel van oedeem- en fibrosegrepen kan de huidtherapeut heel gericht de huid en het onderliggende weefsel behandelen. Met oedeemgrepen leidt de huidtherapeut vocht door het weefsel naar een plaats waar het gemakkelijker wordt opgenomen. Met fibrosegrepen maakt de huidtherapeut verhard weefsel (fibrose) soepeler.

Zwachtelen
Vaak wordt manuele lymfedrainage gecombineerd met het zwachtelen van de ledematen door middel van compressieverband. Bij het zwachtelen wordt via het huidoppervlak gecontroleerde druk uitgeoefend op de oppervlakkige bloedvaten. Het doel van het zwachtelen is om het vocht zo snel mogelijk terug te dringen. Hierbij is bewegen van groot belang.

Lymfetaping
Bijvoorbeeld op de romp is het moeilijk om te zwachtelen. Dan maakt de huidtherapeut gebruik van lymfetaping. De speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid en kan met een speciale techniek worden aangelegd. De tape trekt de huid een heel klein beetje omhoog, waardoor in de huid en de onderliggende weefsels meer ruimte komt voor het vocht om zich te verplaatsen.

Endermologie (LPG)
Bij de behandeling van oedeem kan het endermologie apparaat worden toegepast. Tijdens de behandeling wordt de huid via zuiging omhoog gehaald, gemasseerd en op- en afgerold. Door deze beweging voortdurend uit te voeren worden weefselblokkades opgeheven en ontstaat er een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. Het endermologie apparaat kan gebruikt worden bij de behandeling van lymf- en lipoedeem, brandwonden, littekens en verhardingen.

Lymphapress
Om een oedeembehandeling te ondersteunen kan er gebruik gemaakt worden van een lymphapress. De speciale meerkamermanchet met overlappende kamers zorgt ervoor dat er druk op het betreffende lichaamsdeel wordt uitgeoefend. Deze kamers worden door middel van lucht één voor één tot de gewenste druk opgepompt. Door de lymphapress wordt de natuurlijke bloed- en lymfecirculatie van het lichaam gestimuleerd.

Steunkousen
Wanneer het gebied vrij van oedeem is, is het noodzakelijk om een steunkous aan te meten om het resultaat te behouden. Door met een steunkous druk uit te oefenen op de huid krijgt het vocht niet de kans zich op te hopen. Er zijn tegenwoordig vele soorten steunkousen in verschillende lengtes, diktes en kleuren.

Littekenbehandeling
De verstoring van het lymfestelsel (dit is de oorzaak van lymfoedeem) komt vaak voor na een operatieve ingreep bij borstkanker. Het litteken en de omringende huid krijgen daarbij ook de nodige aandacht van de huidtherapeut. De huid kan strak staan en het litteken kan verharden (fibroseren). Een massage van het littekenweefsel en de omringende huid maakt beide soepeler. Siliconenpleisters of lymfetape ondersteunen dit effect.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Door de vochtafvoer vermindert de druk in de weefsels. Het strakke gevoel vermindert of verdwijnt, u kunt uw ledematen beter gebruiken en eventuele pijn vermindert of verdwijnt ook. De afgenomen druk en het verdwijnen van het weefselvocht bevorderen ook de genezing van een wond.

Wat kunt u zelf doen?

Sport en beweging stimuleren de lymfevaten. Wandelen, zwemmen en gymnastiek (onder deskundige begeleiding) zijn zeer geschikt. Sporten die leiden tot overbelasting of sporten met veel plotselinge bewegingen (bijvoorbeeld squash) zijn af te raden. Ook vermijdt u liever zware en langdurige lichamelijke inspanning. De huidtherapeut legt u ook specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen uit die de afvoer van lymfvocht via de lymfvaten bevorderen.
Extreme kou en extreme warmte (denk ook aan zonnebrand) hebben een slechte invloed op lymfoedeem. Datzelfde geldt voor insectenbeten en knellende kleding. Uw huidtherapeut geeft graag nader advies.

Worden de behandelingen vergoed?

Of de behandelingen worden vergoed is afhankelijk van de indicatie en hoe u verzekerd bent. Een chronische indicatie wordt vergoed uit de basisverzekering en een niet-chronische aandoening uit de aanvullende verzekering. Huidzorg 073 heeft met iedere zorgverzekeraar een contract.

Afspraak inplannen