Plan een gratis intakegesprek

ACNélittekens laseren

Acnélittekens laseren doen wij met de krachtige Ellipse Frax 1550 nm laser, een non-ablatieve gefractioneerde laser. Dat betekent dat we een fractie van de huid door middel van kleine hittebundels behandelen. Deze laser is één van de meest effectieve lasers om littekens te vervagen of zelfs te verwijderen.

Hoe werkt een laserbehandeling voor acnélittekens?

Bij de laserbehandeling voor acnélittekens met de Ellipse Frax 1550nm worden  met gecontroleerde bundels van hitte in een rastervorm minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Dit raster van minuscule gaatjes wordt omringd door gezonde onbehandelde huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen. Dit resulteert in het strakker worden van de huid; littekens en striae vervagen of verdwijnen zelfs.

Hoe ziet mijn huid eruit na een paar behandelingen?

Afhankelijk van de behandellocatie zal de huid er roze/rood uit gaan zien en licht gaan zwellen. Deze huidreactie kan 2-4 dagen aanhouden. Omdat de behandeling huidvernieuwing stimuleert, kan de huid licht gaan schilferen in de eerste week na de behandeling. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen tegen de zon om verbranding van de huid te voorkomen.

Direct een afspraak maken?

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Veelgestelde vragen

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Het gemiddelde aantal met de Frax 1550nm ligt tussen de 3 en 6 behandelingen. De behandelingen worden vaak in kuurverband geadviseerd met een tussentijd van 4-6 weken. Na enkele behandelingen maken we foto’s om het behaalde resultaat te evalueren en waar nodig het behandelplan aan te passen.

Bij de behandeling van acné littekens is het resultaat blijvend. Daarbij is het wel belangrijk dat de acné onder controle is waardoor er geen nieuwe littekens ontstaan. We geven daarom in sommige gevallen productadvies om ervoor de zorgen dat er geen nieuwe puistjes ontstaan. 

De kosten voor een littekenbehandeling met de Frax 1550nm lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen lichaamsdeel.

  • Klein oppervlak (bijv. één litteken): v.a. € 75,-
  • Middelgroot oppervlak (bijv. voorhoofd, rond de ogen, enkele littekens of striae): v.a. € 150,-
  • Groot oppervlak (bijv. volledige gezicht): € 225,-

Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Heb je een aanvullende verzekering? Dan is het mogelijk dat de behandeling wordt vergoed. Wij kunnen voor jou uitzoeken waar jij recht op hebt.

KEURMERK HUIDZORG 073
Bel voor een afspraak