Ontvang een Gratis Huidanalyse

Chemische peeling

Chemische peelings worden al eeuwen gebruikt om de huid gladder en egaler te maken omdat ze de huidlagen versneld laten afschilferen. Huidzorg 073 heeft verschillende soorten peelings en concentraties waardoor we ook de gevoelige huid kunnen behandelen en tijdens zwangerschap deze behandeling veilig kunnen toepassen. Andere huidproblemen die we met chemische peelings effectief kunnen behandelen zijn pigmentvlekken, acne en acnelittekens. Chemische peelings zijn perfect zijn om je huid preventief te verjongen!

Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten om te kijken welke peeling het beste bij jouw huid past.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De huid kan gedurende de dag van behandeling nog rood tot lichtroze van kleur zijn. Twee tot drie dagen na de peeling zal de huid een lichte schilfering vertonen en droger aanvoelen dan normaal. Voor en na de behandeling is het noodzakelijk de huid goed te beschermen tegen de zon.

Reinigen van de huid

Voordat de peeling wordt aangebracht, wordt de huid gereinigd en vetvrij gemaakt meteen lotion. Waar nodig verwijderen we onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes.

Aanbrengen van de peeling

Na het aanbrengen van de peeling moet deze enkele minuten inwerken, afhankelijk van de aandoening, reactie van de huid en de soort peeling. Een chemische peeling voelt licht branderig aan.

Huidverzorging

De behandeling zal met een passende verzorging of zonnefactor worden afgesloten.

Direct een intake inplannen?

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Veelgestelde vragen

 

Voor een mooie glow:
– The Signature Facelift: Deze behandeling is op basis van vitamine C, hyaluronzuur en fruitenzymen. Deze ingrediënten zijn verantwoordelijk voor een directe celvernieuwing, hydratatie en werken egaliserend voor de huid.

– Vita Brite: Deze peeling bevat veel anti-oxidanten en natuurlijke zuren en geeft een boost aan de huid. Wil jij je huid even oppeppen? Dan is dit de perfecte peeling.

Bij pigmentvlekken en fijne lijntjes:
– Lightening Lift Solution: Deze behandeling richt zich op het lichter maken van pigmentvlekken en roodheid. Het egaliseert de huid en geeft een mooie glow.

– Wrinkle Lift peeling: Door de hoge concentratie glucolzuur is het een intensievere behandeling waarbij huidvernieuwing wordt gestimuleerd, fijne lijntjes worden verminderd en de huid gladder wordt.

Voor een onzuivere huid en acnelittekens:
– Sal pulp definer bevat hoofdzakelijk salicylzuur. Deze peeling is voornamelijk geschikt voor een vette, ontstoken acnehuid door de talgoplossende werking van salicylzuur.

– Mask peel is een combinatie van salicylzuur en glycolzuur. Perfect als huidverbeterende peeling of bij milde acneklachten.

– Mineral Jessner Rebuilder is een combinatiepeeling van verschillende zuren. Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne.

Wil jij een peeling met een diepere werking om de huid te verjongen? Kijk voor meer informatie over TCA peelings op deze pagina.

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van het doel en de ernst van het huidprobleem. Bij acne adviseren we vaak chemische peelings in kuurvorm van gemiddeld 4 behandelingen. Je kan een chemische peeling ook preventief om de 6-8 weken toepassen als huidverbeterende behandeling. Je kunt een peeling oneindig toepassen zolang je de huid maar voldoende laat herstellen. Wij kunnen je daarin adviseren.

Dit is afhankelijk van je zorgverzekering en indicatie. Bij huidproblemen zoals acne en pigmentvlekken kan het vanuit je aanvullende verzekering vergoed worden. Wij kunnen voor je uitzoeken of dat mogelijk is.

Als je een chemische peeling behandeling ondergaat, wordt aangeraden om ongeveer 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Dit om pigmentvorming te voorkomen. Wij adviseren bij een intensievere peeling je huid goed voor te bereiden met producten waar een laag percentage van de chemische peeling in zit. Je huid kan dan alvast wennen zodat een heftige huidreactie wordt voorkomen

.

Onze chemische peelings kosten €80,- per behandeling.

Wil je een peeling specifiek voor het verminderen van lijntjes en rimpeltjes? Kijk voor meer informatie over TCA peelings op deze pagina

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
KEURMERK HUIDZORG 073
vereniging-huidtherapeuten-logo
Bel voor een afspraak