fbpx

Kom langs voor een gratis consult

Cupping massage

Cupping wordt toegepast voor verschillende doeleinden. De cups worden veel gebruikt ter voorkoming of vermindering van rimpels en cellulite. Ook kan cupping worden toegepast als massage voor het losmaken van de spieren en bij pijnpunten. De cups kunnen op een vaste plek worden toegepast, maar kunnen ook heen en weer bewogen worden over de huid. Door het ontstane vacuüm wordt de huid deels in de cup gezogen, waardoor er bloed naar de behandelde plek gezogen wordt. Het gevolg is een betere doorbloeding in de spieren en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen.

Een cupping-behandeling voelt aan als een stevige massage, waarbij ook de dieper gelegen huidlagen bereikt worden. Regelmatig cuppen zorgt voor soepele spieren. Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan; dit is normaal en deze plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de eerste behandeling gevoeliger aanvoelen doordat het weefsel gespannen is.

Waar is een cupping massage voor?

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die oorspronkelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde komt. De cups zijn gemaakt van glas. Door in de siliconen bol bovenop de cup te knijpen wordt een vacuüm op de huid gecreëerd. Door de huid vooraf licht in te masseren met olie, laten de cups zich eenvoudig verplaatsen. Het doel van cupping is het stimuleren van de doorbloeding en het losmasseren van spieren en bindweefsel.

Cellulite-behandeling

Een veelvoorkomende toepassing met cupping is de behandeling van cellulite. Cellulite, ook wel “sinaasappelhuid” genoemd, ontstaat vaak door een slechte vochtafvoer in het huidgebied rond buik, billen en dijen. Het gevolg is dat er onder de huid putjes en bobbeltjes voorkomen.  

Losmaken spieren en pijnpunten

Door het ontstane vacuüm wordt de huid deels in de cup gezogen, waardoor er bloed naar de behandelde plek gezogen wordt. Het gevolg is een betere doorbloeding in de spieren en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen.

Plan een GRATIS consult!

Wil jij langskomen voor een gratis consult? Dat kan! bij ons kun je snel terecht voor een gratis adviesgesprek inclusief persoonlijk behandelplan. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op! 

Veelgestelde vragen

Cupping-massage wordt voornamelijk aan de voorkant en achterkant van de bovenbenen toegepast.
Een behandeling van 30 minuten waarbij we de achterkant van de bovenbenen en billen behandelen kost €40,-. Wil je graag ook de voorkant van de benen meegenomen hebben? Dan reserveren we 45 minuten en kost het €60,-.

Bij een cupping pakket van 8 behandelingen van 30 minuten (€320,-) ontvang je een gratis Body Lift cream ter ondersteuning van de behandelingen t.w.v. €60,- cadeau.

Behandelingen met als doel een cosmetische verbetering van de huid worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daar valt cupping ook onder. 

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073

Kom langs voor een GRATIS consult

Ieder traject begint bij ons met een gratis consult. Hierin geven we je uitleg over onze behandelmethodes, beantwoorden we al je vragen en stellen een persoonlijk behandelplan met je op.

Bel voor een afspraak