ontvang een huidanalyse

oedeemtherapie

Oedeem – ook wel vocht genoemd – kan veel verschillende oorzaken hebben. Oedeem kan ontstaan na een operatie, bij een behandeling van kanker, na verwijdering van lymfeklieren, door immobiliteit, spataders, enz. Klachten kunnen zijn een zwaar, vermoeid gevoel in de ledematen, een trekkerige en gespannen huid, tintelingen, bewegingsbeperking en een toename van de omvang. 

Door de vochtafvoer vermindert de druk in de weefsels. Het strakke gevoel vermindert of verdwijnt, je kan jouw ledematen beter gebruiken en eventuele pijn vermindert of verdwijnt ook. De afgenomen druk en het verdwijnen van het weefselvocht bevorderen ook de genezing van een wond.

Team huidzorg 073

Hoe ziet de behandeling eruit?

Om oedeem te verminderen en het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen, zijn verschillende behandelmethoden geschikt. Bij de totale behandeling past de huidtherapeut vaak meerdere behandelmethoden toe. Samen vormen ze oedeemtherapie.

manuele lymfedrainage

Bij lymfedrainage stimuleert de huidtherapeut met een zacht pompende beweging van de handen het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid. De lymfedrainage stimuleert de vochtopname door de lymfevaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht. 

Zwachtelen

Vaak wordt manuele lymfedrainage gecombineerd met het zwachtelen. Bij het zwachtelen wordt via het huidoppervlak druk uitgeoefend op de oppervlakkige bloedvaten. Het doel is om het vocht zo snel mogelijk terug te dringen. Hierbij is bewegen van groot belang.

Lymfetaping

Bijvoorbeeld op de romp is het moeilijk om te zwachtelen. Dan maakt de huidtherapeut gebruik van lymfetaping. De tape trekt de huid een heel klein beetje omhoog, waardoor in de huid en de onderliggende weefsels meer ruimte komt voor het vocht om zich te verplaatsen.

Endermologie (LPG)

Bij de behandeling van oedeem kan het endermologie apparaat worden toegepast. Tijdens de behandeling wordt de huid via zuiging omhoog gehaald, gemasseerd en op- en afgerold. Hierdoor worden weefselblokkades opgeheven en ontstaat er een intensieve doorbloeding.

Lymphapress

Om een oedeembehandeling te ondersteunen kan er gebruik gemaakt worden van een lymphapress. . Door de lymphapress wordt de natuurlijke bloed- en lymfecirculatie van het lichaam gestimuleerd.

Litteken behandeling

De verstoring van het lymfestelsel (dit is de oorzaak van lymfoedeem) komt vaak voor na een operatieve ingreep bij borstkanker. Het litteken en de omringende huid krijgen daarbij ook de nodige aandacht van de huidtherapeut. 

Meer informatie

Sport en beweging stimuleren de lymfevaten. Wandelen, zwemmen en gymnastiek (onder deskundige begeleiding) zijn zeer geschikt. Sporten die leiden tot overbelasting of sporten met veel plotselinge bewegingen (bijvoorbeeld squash) zijn af te raden. Ook vermijd je liever zware en langdurige lichamelijke inspanning. De huidtherapeut legt jou ook specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen uit die de afvoer van lymfevocht via de lymfevaten bevorderen.

Extreme kou en extreme warmte (denk ook aan zonnebrand) hebben een slechte invloed op lymfoedeem. Datzelfde geldt voor insectenbeten en knellende kleding. Jouw huidtherapeut geeft graag nader advies. 

Of de behandelingen worden vergoed is afhankelijk van de indicatie en hoe jij verzekerd bent. Een chronische indicatie wordt vergoed uit de basisverzekering en een niet-chronische aandoening uit de aanvullende verzekering. Huidzorg 073 heeft met iedere zorgverzekeraar een contract.

tess coense
tess coense
Juli 4, 2020.
Geverifieerde beoordeling
Ben bezig met permanente ontharing via laser bij huidzorg 073. Dit gaat super ook tijdens behandeling word rekening gehouden met de pijn van iemand als het niet gaat dan vertragen ze met de laser. Het personeel is informatief naar mij als klant en super vriendelijk. Ik zou iedereen dit bedrijf aan raden voor laser ontharen.
Evelien de Bok
Evelien de Bok
Oktober 7, 2019.
Geverifieerde beoordeling
Vriendelijk en kundig personeel. Peeling viel wat tegen, de ontvelling erna was nogal heftig. Elektrisch epileren geeft tot nu toe prima resultaat.
Özlem Göksu
Özlem Göksu
Oktober 1, 2019.
Geverifieerde beoordeling
Ik ben twee keer behandeld geweest voor acnelittekens met 2 verschillende peelings. De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren. Huidzorg073 is hulpzaam en altijd bereikbaar wanneer je ze nodig hebt.
Fabienne de Saire
Fabienne de Saire
Oktober 1, 2019.
Geverifieerde beoordeling
Meerdere behandelingen gehad voor mijn acne; altijd goed geholpen. De behandelingen heb ik als prettig ervaren.
Petri van Vugt
Petri van Vugt
Oktober 1, 2019.
Geverifieerde beoordeling
Bij Huidzorg 073 heb ik vorig jaar pigmentvlekken in mijn gezicht laten behandelen en het resultaat was erg mooi. Ook dit jaar zal ik dat bij hen laten doen, want mijn overall ervaring was daar erg positief!
jolanda
jolanda
Juni 21, 2019.
Geverifieerde beoordeling
Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top
Beyle Stendhal
Beyle Stendhal
Oktober 18, 2018.
Geverifieerde beoordeling
Een aantal zeer goede ervaringen met deze huidkliniek. Deskundig , betrouwbaar en realistisch personeel. Optimaal resultaat. Vijf sterren daarom.
Besma Lamjaata
Besma Lamjaata
Oktober 18, 2018.
Geverifieerde beoordeling
Hele fijne en schone kliniek. De therapeuten zijn klantvriendelijk en gespecialiseerd.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Klik op een van de vier onderstaande opties en neem contact met ons op!

Call Now ButtonDirect contact