Plan een gratis intakegesprek

Pigmentvlekken verwijderen

Heb jij last van pigmentvlekken en wil je deze graag laten verwijderen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van goedaardige donkere pigmentvlekken in zowel het gezicht als op het lichaam. De pigmentvlekken die wij behandelen zijn vaak ontstaan door (te)veel zon, veroudering van de huid of door hormonale invloeden zoals zwangerschap. Deze vlekken zie je vaak terug in het gezicht, op de borst en de handen. 

Pigmentvlekken laseren

Het verwijderen van pigmentvlekken doen wij door middel van laseren. Bij het weglaseren van de pigmentvlekken gebruiken we een krachtige Picoway laser. Dit is een krachtig laserapparaat waarover wij als één van de weinigen in Nederland beschikken! Het doel van de laserbehandeling is specifieke verwijdering van het overmatige en dus ongewenste pigment van de huid. De laser geeft een energiepuls die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen waarna het pigment vernietigd wordt. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt.

Plan een gratis intake

Omdat pigment in verschillende lagen van de huid voorkomt, kan het zijn dat sommige pigmentvlekken niet te behandelen zijn. Dit komt omdat het pigment te diep in de huid zit. De laser kan het pigment in de onderste huidlagen niet bereiken. Bij ons krijg je daarom altijd een eerst een eerste gratis intake waarin we bepalen of we jouw pigmentvlekken kunnen behandelen. Is het mogelijk, dan stellen we samen een behandelplan op en zoeken we ook voor je uit of je in aanmerking komt voor een vergoeding door je zorgverzekeraar. 

Direct een intake inplannen?

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Veelgestelde vragen

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 3 behandeling nodig hebben om te verdwijnen. Belangrijk is om factoren die pigmentvorming stimuleren (zoals de zon) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn. Daarom is het raadzaam om verzorging te gebruiken met een zonbescherming.

Als u een laserbehandeling ondergaat wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling de zon of zonnebank te mijden. Er kan juist weer een bruine verkleuring ontstaan als u hier geen rekening mee houdt.

Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld. De prijs heeft onder andere met de hoeveelheid pigmentvlekken te maken.

Enkele pigmentvlekken in het gezicht: v.a. €70,- per behandeling
Hele wangen: €150,-
Volledige gezicht: €200,-
Pigmentvlekken op de handen: €75,-

Pigmentvlekken laseren kan in aanmerking komen voor vergoeding, afhankelijk van jouw zorgverzekering. Wij kunnen voor je uitzoeken wat jij vergoed krijgt.

Resultaat na laseren van pigmentvlekken
Voor en na resultaat laserbehandeling pigmentvlekken
Bel voor een afspraak