Pigmentvlekken verwijderen

Jouw huid weer egaal

Heb jij last van pigmentvlekken en wil je deze graag laten verwijderen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van goedaardige, donkere pigmentvlekken in zowel het gezicht als op het lichaam. De pigmentvlekken die wij behandelen zijn vaak ontstaan door (te) veel zon, huidveroudering (ook wel ouderdomsvlekken genoemd), of door hormonale invloeden zoals zwangerschap (zwangerschapsvlekken). Deze vlekken zie je vaak terug in het gezicht, op de borst en de handen. Meer weten over de behandeling? Lees dan snel verder of plan direct een consult. 

Kom langs voor een GRATIS consult!

Wij werken op basis van een vrijblijvend eerste consult. Hierin beantwoorden we al je vragen, analyseren we je huid met een speciaal apparaat en stellen we samen met jou een behandelplan op.

Interesse? Plan dan zelf een afspraak via onze online planner of vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij zien je graag snel terug in onze praktijk! 

of laat je gegevens achter

Pigmentvlekken laserbehandeling

Om pigmentvlekken effectief te verwijderen gebruiken we vaak de Picoway laser of het IPL-apparaat. Het doel van de pigmentvlekken laserbehandeling is specifieke verwijdering van het overmatige en dus ongewenste pigment van de huid. De laser geeft een energiepuls die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen waarna het pigment vernietigd wordt. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt. Na het laseren zullen de pigmentvlekken eerst donkerder kleuren voordat deze wegtrekken.

Overige pigmentbehandelingen

In sommige gevallen is laseren geen geschikte behandeling. Dit kan met het huidtype, soort pigmentvlekken of huidskleur te maken hebben. Andere behandelingen die we dan toepassen zijn chemische peelings die een blekende werking hebben op pigmentvlekken of microneedling waarbij we serums gebruiken die pigment onderdrukkend werken. Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten!

pigmentbehandeling
chemische peeling door huidtherapeut

Chemische Peeling

Chemische peelings hebben een blekende werking op pigmentvlekken.

Microneedling

Microneedling wordt ingezet met serums die pigmentonderdrukkend werken.

Wat zijn de kosten?

In de prijslijst vind je een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid pigmentvlekken en wordt tijdens een gratis consult vastgesteld.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over verwijderen van pigmentvlekken. Daarom vind je hier de meest gestelde vragen op een rijtje. 

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 3 behandeling nodig hebben om te verdwijnen. Hormonaal pigment zit dieper in de huid en heeft gemiddeld 6 behandelingen nodig. Belangrijk is om factoren die pigmentvorming stimuleren (zoals de zon) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn. Daarom is het raadzaam om verzorging te gebruiken met een zonbescherming.

Tussen iedere behandeling zit minimaal 4 weken om de huid te laten herstellen. Ook wordt het pigment de weken na de behandeling steeds lichter. 

Pigmentvlekken in het gezicht verwijderen komt in aanmerking voor een vergoeding mits je een aanvullende verzekering hebt. Wij kunnen voor je uitzoeken wat jij vergoed krijgt. Behandelingen op het lichaam zoals handen en decolleté komen voor eigen rekening.

Ja, vermijd minimaal 4 weken voor en na de behandeling contact met zonlicht. Stel het behandelgebied zo min mogelijk bloot aan uv-straling zoals een zonnebank.

Wat onze clienten zeggen

5/5

“Bij Huidzorg 073 heb ik vorig jaar pigmentvlekken in mijn gezicht laten behandelen en het resultaat was erg mooi. Ook dit jaar zal ik dat bij hen laten doen, want mijn overall ervaring was daar erg positief!”

Petri van Vugt

5/5

“Zeer nette ruimtes. Lieve meiden die allez van A tot Z controleren en vertellen wat ze gaan doen. Na 1x laseren al zichtbaar resultaat. Vandaag de 2e keer geweest en zeer benieuwd naar het resultaat.”

Mandy Roelofs

Definitief van je pigmentvlekken af?

Plan direct een Gratis consult

Of laat je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op.

Bel voor een afspraak

Kom langs voor een GRATIS consult

Ieder traject begint bij ons met een gratis consult. Hierin geven we je uitleg over onze behandelmethodes, beantwoorden we al je vragen en stellen een persoonlijk behandelplan met je op.