Rosacea behandeling

Rode vlekken zijn vanaf nu verleden tijd

Rosacea is een chronische en veel voorkomende huidaandoening. Deze aandoening kenmerkt zich vooral door rode vlekken in het gezicht,voornamelijk op de wangen en de neus. De vier belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende behandelingen waarbij we rosacea onder controle kunnen krijgen. Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten!

Plan een GRATIS consult!

Wij werken op basis van een vrijblijvend eerste consult. Hierin beantwoorden we al je vragen, analyseren we je huid met een speciaal apparaat en stellen we samen met je een behandelplan op.

Interesse? Plan dan zelf een afspraak via onze online planner of vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij zien je graag snel terug in onze praktijk! 

of laat je gegevens achter

Hoe behandelen wij jouw Rosacea?

Gelukkig is rosacea tegenwoordig beter te behandelen dan vroeger. We starten het behandeltraject altijd met een grondige huidanalyse. Zo kunnen we de ernst van de rosacea in kaart brengen en vervolgens een behandelplan maken dat het beste bij de jouw huid past. Een behandeling kan onder meer bestaan uit LED-Therapie, chemische peeling of laserbehandeling. Daarnaast adviseren we vaak huidverzorgingsproducten om ervoor te zorgen dat de rosacea onder controle blijft.

Ledtherapie voor huidverjonging
led therapie

LED Therapie

Bij LED-Therapie wordt gebruikgemaakt van krachtig, puur licht om op een natuurlijke wijze huidverbetering te stimuleren en een oplossing te bieden voor huidproblemen voor lichaam en gezicht. Een behandeling met LED (lichttherapie) staat bekend om zijn herstellende en ontstekingsremmende werking. Dit resulteert in huidverbeterende resultaten bij onder andere rosacea. Het voordeel van deze behandeling is dat het zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is, pijnloos is en je huid niet hoeft te herstellen van de behandeling.

chemische peeling door huidtherapeut

Chemische Peeling

We hebben speciale chemische peelings voor rosacea. Vooral als er sprake is van ontstekingen en/of littekentjes zal een chemische peeling de uitkomst zijn. Bij een chemische peeling wordt op een milde manier huidvernieuwing gestimuleerd waardoor de huid gladder wordt en ontstekingen verminderen.  

couperose behandeling den bosch

Laserbehandeling

Is de rosacea onder controle en stoor jij je alleen nog maar aan de roodheid? Dan kunnen we dit behandelen met een laser of IPL apparaat. Tijdens deze behandeling laseren we de rode adertjes die voor de roodheid zorgen weg. De weken na de behandeling zal de roodheid steeds minder worden.

Wat zijn de kosten?

In de prijslijst vind je een richtlijn van de kosten per behandeling voor rosacea. De prijs is afhankelijk van de ernst van de rosacea en wordt tijdens een gratis consult vastgesteld.

Professionals in Huidzorg

Voor het laten behandelen van je couprose of rosacea ben je bij ons in goede handen. Wij zijn geen gewone schoonheidsspecialist, maar een huidtherapeutische praktijk voor paramedische en cosmetische behandelingen. Ons team bestaat uit enthousiaste HBO-geschoolde huidtherapeuten gespecialiseerd in het genezen, verbeteren, verjongen en onderhouden van de huid.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het behandelen van rosacea. Daarom kun je hier nog de meest gestelde vragen vinden. 

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen is afhankelijk van de behandeling die gekozen zal worden. Het gemiddelde aantal ligt tussen de 3 en 6 behandelingen. De behandelingen worden vaak in kuurverband geadviseerd met een tussentijd van 4 weken.

Daarnaast geven we productadvies gedurende het behandeltraject om het maximale resultaat uit de behandelingen te halen. Onze ervaring is dat goede verzorging thuis net zo belangrijk is als de behandeling zelf.

De oorzaak van rosacea is onbekend en daardoor blijven onderhoudsbehandeling vaak noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het niet meer terug komt. Soms zijn producten alleen ook al voldoende. Daarom evalueren we regelmatig hoe het met de huid gaat. 

Heb je een aanvullende verzekering? Dan is het mogelijk dat de behandeling wordt vergoed. Wij kunnen voor je uitzoeken waar jij recht op hebt.

Bij de meeste behandelingen wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Dit om pigmentvorming als gevolg van de behandeling te voorkomen. 

Buiten de behandelingen om adviseren we ook om uit de zon te blijven omdat zonlicht rosacea kan uitlokken. Dus goede zonbescherming is essentieel!

Wat onze clienten zeggen

5/5

“Deskundig! Goede voorlichting en fijne behandelingen. Mijn huid is echt een stuk rustiger geworden (en gebleven) na de behandelingen en met de aanbevolen producten. Ik blijf regelmatig terugkomen.”

Kalinde Caland

5/5

“Zeer professionele behandeling met oprechte persoonlijke aandacht. Er wordt echt met je meegedacht. Top praktijk!”

Moniek Pieterse

Langdurig van je rosacea af?

Plan direct een Gratis consult

Of laat je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op.

Bel voor een afspraak

Kom langs voor een GRATIS consult

Ieder traject begint bij ons met een gratis consult. Hierin geven we je uitleg over onze behandelmethodes, beantwoorden we al je vragen en stellen een persoonlijk behandelplan met je op.