Heb jij wel eens een chemsche peeling ondergaan? Het is misschien wel de meestvoorkomende behandeling in de praktijk van schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Waarom? De professionele producten hebben een diepere werking dan je producten thuis. Bij de meeste peelings heb je beperkte herstelperioden, je huid voelt super glad aan na een behandeling en je krijgt een glowie effect. Het is zeer geschikt bij acne, littekens en beginnende lijntjes. Is een chemische peeling gevaarlijk? We raden wel aan om het bij een professional te laten doen. Ga dus niet zelf experimenteren. Verder zit er weinig risico aan. Je moet wel uitkijken voor de zon! Als je te snel weer in de zon gaat liggen kun je pigmentvlekken krijgen.

Welke chemische peelings bieden wij aan?

Ja! Misschien ben je bang omdat je een dunne of gevoelige huid hebt om een peeling te ondergaan, maar juist dan is het goed. Je zet met een chemische peeling je huid weer aan het werk. Met een peeling kun je het herstellend vermogen van je huid verbeteren. Sommige peelings werken juist hydraterend. Omdat er verschillende sterktes en concentraties zijn, is er voor ieder huidtype een geschikte peeling.

Omdat we veel ervaring hebben met de peelings van Lira hebben we hieronder een aantal voorbeelden van hun peelings beschreven.

Oppervlakkige peelings

Lira Vita Brite

De Vita Brite is geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken en voor het verstevigen van de huid. Bovendien is het geschikt voor de vochtarme en zonbeschadigde huid.

Lira Pumpkin

Deze bevat pompoen-enzymen en zorgt voor een exfoliërende werking van de dode cellen. Bovendien is het een van de krachtigste antioxidanten die de vrije radicalen in de huid aanpakt. Tevens stimuleert het de celdeling waardoor de huid frisser, gladder en egaler wordt. Deze peeling is geschikt voor anti-aging, acne en pigmentvlekken.

Lira Sal Pulp

De Sal Pulp is uitermate geschikt voor elk huidtype maar voornamelijk voor een huid met acne die wat vetter is. De Sal pPulp bevat namelijk salicylzuur dat een talgoplossende werking heeft. Tevens zorgt salicylzuur ervoor dat de huid versneld afschilfert. Verder bevat de Lira Sal Pulp antioxidanten.

Medium diepe peelings

Lira Mineral Jessner

Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne doordat de verschillende zuren een positief effect hebben op ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling een positief effect op pigmentvlekken en is het inzetbaar als vernieuwende, verfrissende behandeling voor elk huidtype.

Lira  Mineral TCA

Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en verbetert/ vermindert rimpels, grove poriën, acne-littekens en pigmentatie waardoor de huid egaliseert. Is tevens een van de diepste peelings die Huidzorg 073 gebruikt.

Adviezen na een peeling

  • Blootstelling aan natuurlijk zonlicht en zonnebank en gebruik van bruin-zonder-zon producten tijdens en ten minste 4 weken voor en na de behandeling vermijden en een sunblock met factor 30 of meer minimaal om de 2 uur op het behandelde lichaamsdeel gebruiken. Als dit advies niet gevolgd wordt, is het mogelijk dat een cirkelvormige depigmentatie van de huid, hyper- of hypopigmentatie ontstaan
  • Na de chemische peeling kan de huid roodheid en schilfers vertonen, en er kunnen –  indien de peeling iets dieper doordringt – kleine korstjes ontstaan. Het is dan van belang om niet aan schilfers of korstjes te krabben. Deze genezen binnen maximaal 14 dagen.
  • Het gebruik van een hydraterende crème met een SPF 30 erin wordt geadviseerd om na de peeling aan te brengen.
  • Er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Hierdoor wordt een behandeling in kuurvorm geadviseerd. Deze mag om de 2-4 weken herhaald worden.
  • Verder adviseren wij thuisproducten van Lira Clinical om de huid voor te bereiden op een chemische peeling, te verzorgen en het effect van de peeling te ondersteunen waardoor u langer resultaat behoudt van de chemische peeling. Vraag uw huidtherapeut voor individueel advies.