Plan een intakegesprek

Couperose

Heb jij last van een rode huid en weet je niet wat de oorzaak is, maar vind je dit wel erg storend? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met couperose. Het komt voornamelijk voor op de uitstekende delen van het gezicht, zoals je neus, kin, wang of voorhoofd. Hoewel het een onschuldige huidaandoening is, maakt het veel mensen onzeker.

Hoe herken je couperose?

Couperose herken je aan een toename van kleine uitgezette rode of blauwe bloedvaatjes die je huid een rode gloed geven. Rode wangen en een rode neus zijn twee veel voorkomende symptomen. Door met de vingertop op het vaatje te drukken, verdwijnt de roodheid eventjes, maar de vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Naast de rode gloed op de huid, is er nog een ander symptoom dat vaak voorkomt. Veel mensen met couperose hebben namelijk ook last van een droge, prikkelende huid met een branderig gevoel.

Heb ik couperose of rosacea?

Een veelgestelde vraag is of mensen couperose of rosacea hebben. Couperose wordt vaak verward met rosacea. Dit is erg begrijpelijk, want bij beide aandoeningen heb je last van een rode huid in het gezicht. Rosacea is echter een verergerde vorm waarbij er ook ontstekingen ontstaan. Deze uiten zich in rode bultjes, puskoppen en zwellingen. 

Plan een gratis intake

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Geen wachttijd

HBO-opgeleid

Ruime openingstijden

Blijvend resultaat

Hoe krijg je het?

Couperose ontstaat doordat oppervlakkige adertjes in de huid slapper worden en verwijden. Meestal treden de eerste uitgezette bloedvaatjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Hoewel het lastig is om oorzaken te benoemen, zijn er wel een aantal factoren bekend die eraan bijdragen:

– erfelijkheid
– overmatige blootstelling aan de zon of zonnebank
– huidtype
– chronisch gebruik van corticosteroïden bevattende crèmes of zalfjes
– temperatuurschommelingen

voorbeeld van couperose in gezicht
Voorbeeld van couperose in het gezicht

Wat kun je eraan doen?

Zelf kun je niks doen tegen couperose. Gelukkig bestaan er wel behandelingen voor. De snelste en meest effectieve manier om ervan af te komen is een laserbehandeling. Dit doen wij met een krachtige IPL laser. De laserstralen worden geabsorbeerd door de bloedvaten waardoor er warmte vrijkomt. Deze verhitting verschrompelt en verwijdert het ongewenste bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

Meer weten over de behandeling?

Bel voor een afspraak