ontvang een huidanalyse

melasma

Melasma is een pigmentstoornis waarbij grillige donkerbruine vlekken ontstaan in het gezicht. Het wordt in de volksmond ook wel “zwangerschapsmasker” genoemd omdat het vaak tijdens de zwangerschap wordt gezien en de vlekken vaak symmetrisch in het gezicht ontstaan. Melasma komt voornamelijk voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en is niet besmettelijk.

Hoe ontstaat melasma?

Bij melasma is er sprake van een “overgevoelig” pigmentsysteem. Hierdoor maken de pigmentcellen te veel pigment aan waardoor de huid ter plaatse te donker wordt. Inmiddels zijn er een aantal factoren bekend die de pigmentaanmaak bij melasma doen toenemen. Hormonale factoren spelen waarschijnlijk de belangrijkste rol bij het ontstaan van melasma. Bij alle vrouwelijke geslachtshormonen, zoals progesteron en oestrogenen, is aangetoond dat ze in staat zijn om de pigmentaanmaak te stimuleren. Bij sommige vrouwen verdwijnen deze vlekjes gelukkig weer spontaan na de bevalling. Sommige anticonceptiepillen kunnen ook melasma doen ontstaan of verergeren. Verder speelt (overmatige) blootstelling aan uv-stralen een belangrijke rol. De uv-stralen uit zowel de natuurlijke zon als de zonnebank kunnen melasma doen ontstaan. Het beste advies dat wij daarom ook geven is om iedere dag een crème met een goede zonnefactor te smeren.

Welke behandeling is er?

Melasma is een van de moeilijkste huidproblemen die we kunnen behandelen. Het pigment kan zich namelijk in alle lagen van de huid bevinden. Hierdoor is het lastig om te bepalen welke laser we het beste kunnen gebruiken en vaak zijn daarom ook meerdere behandelingen nodig.


Omdat hormonen waarschijnlijk de belangrijkste rol spelen in het ontstaan van melasma is het de vraag of de behandeling aanslaat en hoe lang het weg blijft. Door de hormonen kan namelijk het pigment weer gestimuleerd worden en komen de vlekken weer terug. Daarnaast kan ieder straaltje zon al direct de pigmentaanmaak stimuleren. Na 1 of 2 behandelingen kunnen we aan de hand van foto’s beoordelen of de behandeling aanslaat. Zo ja, kunnen we het traject verder afmaken totdat de melasma zo goed als weg is. 

pigmentvlekken laseren

Voor het behandelen van de pigmentvlekken gebruiken we de Alexandrite laser, PicoWay laser en/of het Ellipse IPL-apparaat. Welke laser we gebruiken is afhankelijk van de hoeveelheid pigmentvlekken, hoe donker ze zijn en welk huidtype je hebt.

tess coense
tess coense
Juli 4, 2020.
Ben bezig met permanente ontharing via laser bij huidzorg 073. Dit gaat super ook tijdens behandeling word rekening gehouden met de pijn van iemand als het niet gaat dan vertragen ze met de laser. Het personeel is informatief naar mij als klant en super vriendelijk. Ik zou iedereen dit bedrijf aan raden voor laser ontharen.
Evelien de Bok
Evelien de Bok
Oktober 7, 2019.
Vriendelijk en kundig personeel. Peeling viel wat tegen, de ontvelling erna was nogal heftig. Elektrisch epileren geeft tot nu toe prima resultaat.
Özlem Göksu
Özlem Göksu
Oktober 1, 2019.
Ik ben twee keer behandeld geweest voor acnelittekens met 2 verschillende peelings. De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren. Huidzorg073 is hulpzaam en altijd bereikbaar wanneer je ze nodig hebt.
Fabienne de Saire
Fabienne de Saire
Oktober 1, 2019.
Meerdere behandelingen gehad voor mijn acne; altijd goed geholpen. De behandelingen heb ik als prettig ervaren.
Petri van Vugt
Petri van Vugt
Oktober 1, 2019.
Bij Huidzorg 073 heb ik vorig jaar pigmentvlekken in mijn gezicht laten behandelen en het resultaat was erg mooi. Ook dit jaar zal ik dat bij hen laten doen, want mijn overall ervaring was daar erg positief!
jolanda
jolanda
Juni 21, 2019.
Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top
Beyle Stendhal
Beyle Stendhal
Oktober 18, 2018.
Een aantal zeer goede ervaringen met deze huidkliniek. Deskundig , betrouwbaar en realistisch personeel. Optimaal resultaat. Vijf sterren daarom.
Besma Lamjaata
Besma Lamjaata
Oktober 18, 2018.
Hele fijne en schone kliniek. De therapeuten zijn klantvriendelijk en gespecialiseerd.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Klik op een van de vier onderstaande opties en neem contact met ons op!

Call Now ButtonBel voor een afspraak