Plan een Gratis intakegesprek

overbeharing

We spreken van overbeharing als er te veel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar kunnen ook in combinatie optreden. Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen.

De haargroei van de mens is genetisch bepaald en afhankelijk van leeftijd, ras en hormonale factoren. Nadat een haar is aangemaakt in het haarzakje (haarfollikel) duurt het maanden of jaren voordat deze uitvalt. Na een rustperiode – variërend van zes weken tot anderhalf jaar – groeit er uit het haarzakje weer een nieuwe haar. Slechts een deel van onze haren is dus zichtbaar. Als het na het epileren of harsen lijkt of de haar al na een week weer terugkomt, gaat het in werkelijkheid om een andere haar die er precies naast groeit.

Onze genen en onze hormonen bepalen waar er op het lichaam haar verschijnt, ze bepalen de hoeveelheid en de dikte van de haren en uiteindelijk dus of we licht of (te) zwaar behaard zijn.

Wil jij je overbeharing laten behandelen?

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Welke behandelingen zijn er?

Wij bieden drie soorten behandelingen aan tegen acné littekens. Welke behandeling het beste past, ligt aan de ernst van je acne littekens. 

Laserontharen

Laserontharen is een zeer effectieve methode om donkere haren definitief te verwijderen. We werken tijdens deze behandeling met de professionele Alexandrite laser.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is effectief bij alle kleuren haren (blond, grijs, rood, bruin, zwart). Deze techniek is alleen geschikt voor kleinere oppervlaktes zoals het gezicht. 

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
Call Now ButtonBel voor een afspraak