ontvang een gratis huidanalyse

rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). 

Rosacea is een hardnekkige aandoening, die goed te behandelen is. De afwijkingen hebben echter de neiging steeds weer de kop op te steken. Over het algemeen bedreigt rosacea de gezondheid niet. De meeste patiënten zoeken hulp in verband met de cosmetisch storende afwijkingen.

Hoe onstaat rosacea?

Het is niet bekend wat de oorzaak is van rosacea. Bij ongeveer een derde van de patiënten komt de aandoening vaker voor in de familie. Sommige factoren verergeren de klachten van rosacea: warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Maar het is nooit aangetoond dat deze factoren de oorzaak zijn van de aandoening.
Een oorzakelijke rol van voeding is ook nooit aangetoond; wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

Wil jij je rosacea laten behandelen?

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Welke behandelingen zijn er?

Rosacea is niet te genezen maar de huidtherapeut kan wel verschillende behandelingen combineren om ervoor te zorgen dat jouw huid rustiger wordt.

Huidanalyse

Een professionele huidanalyse vormt de basis van een compleet en op maat gemaakt behandelplan en verzorgingsadvies.

Camouflage therapie

Camouflagetherapie wordt ingezet om huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder zichtbaar te maken. 

Couperose laserbehandeling

Tijdens deze laserbehandeling worden zichtbare vaatjes verminderd.

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
Call Now ButtonBel voor een afspraak