ontvang een huidanalyse

steelwratjes (fibromen)

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn goedaardige huidgezwelletjes die bijzonder veel voorkomen. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meer op de huid. Gesteelde fibromen lijken een soort huidflapjes die met een smal steeltje aan de huid vast zitten. Ze zijn huidkleurig en kunnen slechts 1-2 mm groot zijn, maar exemplaren tot wel 2-3 cm komen voor! De kleine exemplaren komen soms in grote aantallen voor, met name in de oksels, de liezen, de hals en bij vrouwen ook onder de borsten. 

Hoe ontstaan steelwratjes?
Het is nog onduidelijk hoe steelwratjes ontstaan. Je kunt  daarom ook niets doen om fibromen te voorkomen. Ze gaan ook niet vanzelf weg maar zullen zelfs in de loop van de jaren groter worden. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen hebben mensen met overgewicht of diabetes wel meer kans op het ontwikkelen van steelwratjes.

Welke behandelingen zijn er?

Steelwratjes zijn volstrekt goedaardig. Soms kunnen ze wel klachten veroorzaken: zo kunnen ze afgekneld raken of geraakt worden bij het scheren van de huid. De behandeling is zeer eenvoudig zonder littekenvorming.

De huidtherapeut kan op twee verschillende manieren fibromen verwijderen.

afknippen

Het steeltje van het fibroom kan met een (steriel!) schaartje worden afgeknipt. In veel gevallen is het steeltje zo dun dat verdoving niet nodig is. Er blijft een minuscuul oppervlakkig wondje over dat met een pleister kan worden afgedekt. 

coagulatie

Bij coagulatie gebruikt de huidtherapeut een klein naaldje dat het fibroompje vanaf het oppervlak van de huid verhit. De fibroom wordt daarbij losgeweekt en zal daarna verschrompelen. Er ontstaat een klein oppervlakkig korstje. Dit valt meteen of enkele dagen na de behandeling af.

tess coense
tess coense
Juli 4, 2020.
Ben bezig met permanente ontharing via laser bij huidzorg 073. Dit gaat super ook tijdens behandeling word rekening gehouden met de pijn van iemand als het niet gaat dan vertragen ze met de laser. Het personeel is informatief naar mij als klant en super vriendelijk. Ik zou iedereen dit bedrijf aan raden voor laser ontharen.
Evelien de Bok
Evelien de Bok
Oktober 7, 2019.
Vriendelijk en kundig personeel. Peeling viel wat tegen, de ontvelling erna was nogal heftig. Elektrisch epileren geeft tot nu toe prima resultaat.
Özlem Göksu
Özlem Göksu
Oktober 1, 2019.
Ik ben twee keer behandeld geweest voor acnelittekens met 2 verschillende peelings. De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren. Huidzorg073 is hulpzaam en altijd bereikbaar wanneer je ze nodig hebt.
Fabienne de Saire
Fabienne de Saire
Oktober 1, 2019.
Meerdere behandelingen gehad voor mijn acne; altijd goed geholpen. De behandelingen heb ik als prettig ervaren.
Petri van Vugt
Petri van Vugt
Oktober 1, 2019.
Bij Huidzorg 073 heb ik vorig jaar pigmentvlekken in mijn gezicht laten behandelen en het resultaat was erg mooi. Ook dit jaar zal ik dat bij hen laten doen, want mijn overall ervaring was daar erg positief!
jolanda
jolanda
Juni 21, 2019.
Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top
Beyle Stendhal
Beyle Stendhal
Oktober 18, 2018.
Een aantal zeer goede ervaringen met deze huidkliniek. Deskundig , betrouwbaar en realistisch personeel. Optimaal resultaat. Vijf sterren daarom.
Besma Lamjaata
Besma Lamjaata
Oktober 18, 2018.
Hele fijne en schone kliniek. De therapeuten zijn klantvriendelijk en gespecialiseerd.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Klik op een van de vier onderstaande opties en neem contact met ons op!

Call Now ButtonBel voor een afspraak