Laserbehandelingen door Huidzorg 073

Huidzorg 073 beschikt over de meest up to date laser apparatuur om diverse huidaandoeningen te behandelen. Meer weten? Plan een afspraak in via info@huidzorg073.nl


Op deze pagina hebben we een mooi overzicht gemaakt van alle laserbehandellingen die Huidzorg 073 in DenBosch kan uitvoeren.

FRACTIONAL LASER

FRACTIONAL LASER BEHANDELING DOOR HUIDZORG 073

De Ellipse Frax 1550 nm laser is een non-ablatieve gefractioneerde laser. Dat betekent dat we een fractie van de huid door middel van kleine hittebundels behandelen.  Met deze laser kunnen wij verschillende huidproblemen behandelen, waaronder:

 • Ouder wordende huid (lijntjes en rimpels)
 • Acnelittekens
 • Striae
 • Littekens als gevolg van een operatie of trauma.

De Ellipse Frax 1550 nm laser staat bij onze vestiging in Stadion De Vliert, Stadionlaan 93.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Voordat we starten met de behandeling bepalen we de conditie van de huid door middel van een huidanalyse-apparaat (observ 520) of maken we een foto van het te behandelen lichaamsdeel.

Bij de laserbehandeling met de Ellipse Frax 1550nm worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde, normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen. Dit resulteert in het strakker worden van de huid; littekens en striae vervagen of verdwijnen zelfs.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Afhankelijk van de behandellocatie zal de huid er roze/rood uit gaan zien en licht gaan zwellen. Deze huidreactie kan 2-4 dagen aanhouden. Omdat de behandeling huidvernieuwing stimuleert, kan de huid licht gaan schilferen in de eerste week na de behandeling. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen tegen de zon om verbranding van de huid te voorkomen.

Hoeveel behandelingen zijn gemiddeld nodig?

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Het gemiddelde aantal met de Frax 1550nm ligt tussen de 3-6 behandelingen. De behandelingen worden vaak in kuurverband geadviseerd met een tussentijd van 4-6 weken.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Bij de behandeling van lijntjes en rimpeltjes is het resultaat afhankelijk van de huidconditie, leeftijd, gezondheid en leefwijze. Daarnaast zetten we het verouderingsproces van de huid niet stil. Vaak wordt een behandelkuur 1 keer in het jaar of 1 keer in de twee jaar herhaald.

Bij de behandeling van (acne-)littekens of striae is het resultaat blijvend. Daarbij is het wel belangrijk dat de acne onder controle is waardoor er geen nieuwe littekens ontstaan en dat bij striae de huid goed wordt verzorgd om nieuwe striae te voorkomen.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten voor een huidverjongingsbehandeling met de Frax 1550nm lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen lichaamsdeel.

 • Klein oppervlak (bijv. één litteken): v.a. € 75,-
 • Middelgroot oppervlak (bijv. voorhoofd, rond de ogen, enkele littekens of striae): v.a. € 150,-
 • Groot oppervlak (bijv. volledige gezicht): € 225,-

Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Worden de behandelingen vergoed?

Behandelingen met als doel een cosmetische verbetering van de huid worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Afspraak inplannen

LASERONTHAREN

LASERONTHAREN DOOR HUIDZORG 073

Laserontharen is een zeer effectieve methode om donkere haren definitief te verwijderen. De huidtherapeut werkt tijdens deze behandeling met de professionele Alexandrite laser. De Alexandrite laser maakt gebruik van een lichtstraal die tot diep in de huid doordringt en een gecontroleerde hoeveelheid warmte afgeeft. Deze gecontroleerde warmte zorgt ervoor dat de haarwortel wordt vernietigd. Daarnaast bevat de Alexandrite laser een gepatenteerde Dynamic Cooling Device™ (DCD™) technologie die de bovenste huidlagen door middel van intensieve huidkoeling met cryogeen beschermt. De laser en DCD™ koeling vormen samen een optimale behandeling die goed te verdragen is en met minimale bijwerkingen.

De laser voor het ontharen staat bij onze vestiging in Stadion De Vliert, Stadionlaan 93.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

LASERONTHAREN

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens het laserontharen worden uw ogen beschermd tegen het licht van de laser. De huidtherapeut zal de laser met behulp van een handstuk over het te behandelen gebied leiden. De duur van een behandeling varieert van enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling zal de huid enkele uren roder zijn dan normaal. De verbrande haartje kunnen aanvoelen als bultjes, maar ook deze zullen binnen enkele uren verdwijnen. Om het herstel te bevorderen wordt de huid na de behandeling gekoeld met een cold pack. De dag na de behandeling zal niets meer zichtbaar zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van uw wensen en de conditie van uw huid. Voor haarverwijdering hebben de meeste mensen gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig, omdat de behandeling pas effect heeft wanneer het haarzakje in de actieve groeifase zit.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een laserbehandeling ondergaat wordt afgeraden om het gebied te epileren, waxen of een andere ontharingsbehandeling te ondergaan. Scheren of knippen van de haren is wel mogelijk. Daarnaast is het noodzakelijk minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling de zon of zonnebank te mijden. Dit om pigmentvorming en complicaties tijdens de behandeling te voorkomen.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Hieronder vindt u een richtlijn van de prijzen per behandeling voor het laserontharen. De prijs is afhankelijk van de grootte van het gebied waardoor de genoemde prijzen hoger of lager kunnen uitvallen. De prijs wordt tijdens het intakegesprek vastgesteld.

Bovenlip: €70,-
Kin: €75,-
Hals: €100,-
Bakkebaarden: €90,-
Oksels: €100,-
Armen: €150,-
Bikinilijn: €150,-
Onderbenen: €200,-
Bovenbenen: €250,-
Benen (volledig): €450,-
Rug (volledig): €300,-
Borst (volledig): €250,-

Worden de behandelingen vergoed?

Overbeharing in het gezicht komt in aanmerking voor een vergoeding mits u een aanvullende verzekerd heeft en een verwijzing van een arts.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars en de vergoedingen.

Behandelingen op het lichaam komen voor eigen rekening.

Afspraak inplannen

PIGMENTVLEKKEN LASERBEHANDELING

PIGMENTVLEKKEN BEHANDELEN

De huidtherapeut behandelt alleen donkere goedaardige pigmentvlekken. Omdat pigment in verschillende lagen van de huid voorkomt kan het zijn dat sommige pigmentvlekken niet te behandelen zijn. Dit komt omdat het pigment te diep in de huid zit. De laser kan het pigment in de onderste huidlagen niet bereiken. Wij adviseren dit altijd door onze huidtherapeut te laten beoordelen door middel van een intake gesprek.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

De laser voor het behandelen van pigmentvlekken staat bij onze vestiging in Stadion De Vliert, Stadionlaan 93.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Het doel van de laserbehandeling is specifieke verwijdering van het overmatige en dus ongewenste pigment van de huid. De laser geeft een energiepuls die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen waarna het pigment vernietigd wordt. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt. De energiepuls voelt alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid slaat. De pigmentvlek die is behandeld zal iets verkleuren door de behandeling. We koelen de huid zodat verdere verbranding van de huid voorkomen wordt.

laserbehandelling

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 3 behandeling nodig hebben om te verdwijnen. Belangrijk is om factoren die pigmentvorming stimuleren (zoals de zon) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn. Daarom is het raadzaam om verzorging te gebruiken met een zonbescherming.

Hoe bereid ik me voor op de behandeling?

Als u een laserbehandeling ondergaat wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling de zon of zonnebank te mijden. Er kan juist weer een bruine verkleuring ontstaan als u hier geen rekening mee houdt.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld. De prijs heeft onder andere met de hoeveelheid pigmentvlekken te maken. De prijs begint vanaf €70,- per behandeling.

Wordt de behandeling vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

Pigmentvlekken laseren kan in aanmerking komen voor vergoeding, afhankelijk van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijzing van een huisarts of specialist noodzakelijk.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars en de vergoeding.

Afspraak inplannen

SCHIMMELNAGEL(S) LASERBEHANDELING

SCHIMMELNAGELS?

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van producten verkrijgbaar bij de drogist leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Het gebruik van tabletten voorgeschreven door een arts geeft vaak bijwerkingen en gaat meestal niet samen met het gebruik van andere medicijnen. De behandeling met tabletten duurt vaak maanden tot een jaar, en ook dan is succes niet gegarandeerd. Schimmelnagels laseren met de Nd:YAG laser behoort tot de nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels. Huidzorg 073 kan u helpen met schimmelnagel(s).

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

De laser voor het behandelen van schimmelnagels staat bij onze vestiging in Stadion De Vliert, Stadionlaan 93.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Voordat u behandeld kunt worden is het belangrijk om allereerst vast te stellen of het inderdaad om een schimmelinfectie van de nagels gaat. Daarom is het raadzaam om advies te vragen bij een pedicure of een arts, omdat anders de laserbehandeling niet effectief zal zijn. Wanneer het inderdaad een schimmelinfectie is, komt u eerst op een gratis intakegesprek bij de huidtherapeut. De huidtherapeut zal alle instructies en voorzorgsmaatregelen met u bespreken.

Wanneer uit het intakegesprek is gebleken dat gestart kan worden met de laserbehandeling, wordt hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De schimmelnagels worden vier keer behandeld, waarbij de eerste twee behandelingen elkaar na twee weken opvolgen en de verdere behandelingen met een tussenpoos van acht weken. Na deze vier behandelingen wordt er een controle-afspraak gemaakt, waarbij wordt gekeken of het behandeltraject voortgezet dient te worden. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer gezond is. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Het wordt aangeraden om voor de behandeling langs een pedicure te gaan die het nagelbed (wanneer dit van toepassing is) verdunt. Deze kan namelijk verdikt zijn waardoor de laserstraal moeilijk door de nagelplaat komt. Daarnaast is het, wanneer u het behandeltraject ingaat, belangrijk om een nieuwe schimmelinfectie te voorkomen. Algemene leefregels die daar bij horen zijn:

 • Gebruik schimmelwerende producten geadviseerd door de pedicure.
 • Knip één keer per week uw nagels kort en maak deze zo nodig glad met een vijl. Verwijder ‘dode’ huid rondom uw nagels met een nagelborstel.
 • Behandel één keer per maand al uw schoenen met schimmeldodende poeder.
 • Was uw sokken, handdoeken, badmatten en beddengoed op minimaal 60ºC.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De prijs per behandeling is afhankelijk van hoeveel nagels behandeld moeten worden. Prijzen beginnen vanaf €30,- per behandeling. Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Worden de behandelingen vergoed?

Het laseren van schimmelnagels komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Afspraak inplannen

TATOEAGE LASERBEHANDELING

TATOEAGE VERWIJDEREN DOOR EEN LASERBEHANDELING

De meest gebruikte methode om een tatoeage te verwijderen is lasertherapie oftewel een laserbehandeling. De huidtherapeuten van Huidzorg 073 maken gebruik van de PicoWay laser. Huidzorg 073 heeft deze kostbare laser aangeschaft en is hiermee een van de weinige praktijken, klinieken in Nederland! Wij geloven dat dit een van de beste lasers is op de markt; effectiever en minder pijnlijk dan andere lasers.

De lasers, waarmee tatoeages verwijderd worden, hebben drie belangrijke eigenschappen: de golflengte, de pulsduur en het piekvermogen. Hoe korter de pulsduur, hoe kleiner de kans op verbrandingen. Doordat PicoWay een aanzienlijk kortere pulsduur (picoseconde) heeft dan andere lasers (zoals de Q- swichted lasers), wordt er minder warmte in de huid en inkt gebracht, waarmee het risico op verbranding wordt verkleind. PicoWay heeft momenteel het hoogste piekvermogen. Dit betekent dat een grote hoeveelheid lichtenergie in zeer korte tijd op de tatoeage-inkt wordt ‘geschoten’. Hierdoor duurt het behandeltraject korter.

Onze PicoWay laser staat bij onze vestiging in Stadion De Vliert, Stadionlaan 93.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Hoelang de behandeling duurt hangt af van de grootte van de tatoeage. Wanneer het om een grotere tatoeage gaat zou een verdovende crème voor de behandeling geadviseerd kunnen worden. Na de behandeling wordt een verkoelende zalf aangebracht om de warmte in de huid, die is ontstaan door het laseren, zo snel mogelijk te laten afnemen.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De huidtherapeut maakt een persoonlijk behandelplan gebaseerd op de grootte van de tatoeage, de kleuren die gebruikt zijn en de huidskleur. Het aantal behandelingen varieert van 2 tot wel 10 of meer behandelingen. Na iedere behandeling klaart de tatoeage geleidelijk op. Hoe snel het verwijderen mogelijk is, wordt naast het gebruikte lasersysteem, ook bepaald door de fysieke toestand van de persoon. Zo zullen bijvoorbeeld niet-rokers sneller resultaat zien dan rokers.

Tussen de behandelingen heeft de huid minimaal 8 weken de tijd nodig om te herstellen en de restjes inkt op te ruimen.

Hoe bereid ik me voor op de behandeling?

Vermijd minimaal 4 tot 6 weken voor en na de behandeling contact met zonlicht. Stel het behandelgebied zo min mogelijk bloot aan uv-straling zoals een zonnebank.

U kunt een intakegesprek plannen zodat de huidtherapeut kan beoordelen welke behandeling het beste bij uw huid past.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de grootte van de tatoeage en of er verschillende kleuren inkt gebruikt zijn. De prijs van een laserbehandeling start vanaf €75,00.

Worden de behandelingen vergoed?

Het verwijderen van een tatoeage komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Afspraak inplannen

VAATLASER

VAATLASERBEHANDELING

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen in het gezicht wordt dit ‘couperose’ genoemd. Andere veel voorkomende vaatafwijkingen zijn: rosacea, spinnetjes (spider neavi) of rode bultjes op het lichaam (cherry angioma). Deze vaatafwijkingen kunnen behandeld worden met het professionele Ellipse IPL apparaat. De lichtflits wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaten, waardoor selectieve warmte vrijkomt. Door de verhitting verschrompelt het ongewenste bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

Rode of blauw/paarse gesprongen adertjes op de benen? Deze kleine oppervlakkig gelegen storende haarvaatjes kunnen tegenwoordig met de speciale Nd:YAG vaatlaser uitstekend worden behandeld. Deze laser heeft de ideale golflengte om bloedvaatjes op de benen te verwijderen. Het richt zich op de kleur (rood of blauw) in de vaatwand van het vaatje. Door de warmte beschadigen we de eiwitten in de vaatwand. Het lichaam ruimt de vaatrestanten in de weken na de behandeling vanzelf op.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

De laser voor het verwijderen van verwijde bloedvaten staat bij onze vestiging in Stadion De Vliert, Stadionlaan 93.

beenvaatjes

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens het laseren worden uw ogen beschermd tegen het licht van de laser. De huidtherapeut zal de laser met behulp van een handstuk over het te behandelen gebied leiden. De duur van een behandeling varieert van enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Door de warmte zal de huid na de behandeling er rood en licht gezwollen uitzien. Deze zwelling en roodheid kunnen tussen 1 en 3 dagen zichtbaar blijven. Omdat het lichaam de vaatrestanten moet opruimen kan het eindresultaat pas na 4-6 weken worden beoordeeld.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van uw wensen, de grootte en de hoeveelheid beenvaatjes. Gemiddeld zijn 2-3 behandeling nodig voor het gewenste resultaat. Deze vaatjes zullen niet meer terugkeren, maar men moet wel rekening houden met het in de loop van de tijd ontstaan van nieuwe vaatjes.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een laserbehandeling ondergaat wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling de zon of zonnebank te mijden. Dit om pigmentvorming en complicaties tijdens de behandeling te voorkomen. Na de behandeling mag u 24 uur niet intensief sporten, in de sauna of baden, in verband met de warmteontwikkeling en het ontstaan van vaatverwijding.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De prijs is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De prijs begint vanaf €70,- voor enkele vaatjes. Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Worden de behandelingen vergoed?

De behandelingen van gesprongen adertjes in het gezicht of lichaam wordt als een cosmetische behandeling gezien waardoor het niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Afspraak inplannen