fbpx

Huid- en Laserkliniek Den Bosch

Pigmentvlekken behandeling

Pigmentvlekken laten verwijderen?

Heb jij last van pigmentvlekken en wil je deze graag laten verwijderen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van goedaardige donkere pigmentvlekken in zowel het gezicht als op het lichaam. De pigmentvlekken die wij behandelen zijn vaak ontstaan door (te)veel zon, huidveroudering ook wel ouderdomsvlekken genoemd, of door hormonale invloeden zoals zwangerschap (zwangerschapsvlekken). Deze vlekken zie je vaak terug in het gezicht, op de borst en de handen. Meer weten over de behandeling? Lees dan snel verder of plan direct een consult. 

Plan een GRATIS consult!

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op! 

huidzorg 073

Pigmentvlekken laserbehandeling

Om pigmentvlekken effectief te verwijderen gebruiken we vaak de Picoway laser of IPL apparaat. Het doel van de pigmentvlekken laserbehandeling is specifieke verwijdering van het overmatige en dus ongewenste pigment van de huid. De laser geeft een energiepuls die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen waarna het pigment vernietigd wordt. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt. Na het laseren zullen de de pigmentvlekken eerst donkerder kleuren voordat deze wegtrekken.

Overige pigmentbehandelingen

In sommige gevallen is laseren geen geschikte behandeling. Dit kan met het huidtype, soort pigmentvlekken of huidkleur te maken hebben. Overige behandelingen die we dan toepassen zijn: chemische peelings die een blekende werking hebben op pigmentvlekken of microneedling waarbij we serums gebruiken die pigment onderdrukkend werken. Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten!

pigmentbehandeling
chemische peeling door huidtherapeut

Chemische Peeling

Chemische peelings hebben een blekende werking op pigmentvlekken.

Microneedling

Microneedling wordt ingezet met serums die pigmentonderdrukkend werken.

Wat zijn de kosten?

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 3 behandeling nodig hebben om te verdwijnen. Hormonaal pigment zit dieper in de huid en heeft gemiddeld 6 behandelingen nodig. Belangrijk is om factoren die pigmentvorming stimuleren (zoals de zon) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn. Daarom is het raadzaam om verzorging te gebruiken met een zonbescherming.

Laserbehandelingen

Chemische peeling

Het aantal behandelingen hangt af van jouw wensen en de conditie van je huid. Voor haarverwijdering hebben de meeste mensen gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig, omdat de behandeling pas effect heeft wanneer het haarzakje in de actieve groeifase zit. Doorgaans ligt het gemiddelde voor lichaamsontharing op 6 behandelingen waar er voor gezichtsontharing vaak 8 tot 10 behandelingen nodig zijn.

Tussen iedere behandeling zit minimaal 4 weken om de huid te laten herstellen. Ook wordt het pigment de weken na de behandeling steeds lichter. 

Pigmentvlekken in het gezicht komt in aanmerking voor een vergoeding mits je een aanvullende verzekering hebt. Wij kunnen voor je uitzoeken wat jij vergoed krijgt. Behandelingen op het lichaam zoals handen en decolleté komen voor eigen rekening.

Ja, vermijd minimaal 4 weken voor en na de behandeling contact met zonlicht. Stel het behandelgebied zo min mogelijk bloot aan uv-straling zoals een zonnebank.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over verwijderen van pigmentvlekken. Daarom vind je hier de meest gestelde vragen op een rijtje. 

Wat onze clienten zeggen

5/5

“Bij Huidzorg 073 heb ik vorig jaar pigmentvlekken in mijn gezicht laten behandelen en het resultaat was erg mooi. Ook dit jaar zal ik dat bij hen laten doen, want mijn overall ervaring was daar erg positief!”

Petri van Vugt

5/5

“Zeer nette ruimtes. Lieve meiden die allez van A tot Z controleren en vertellen wat ze gaan doen. Na 1x laseren al zichtbaar resultaat. Vandaag de 2e keer geweest en zeer benieuwd naar het resultaat.”

Mandy Roelofs

Definitief van je pigmentvlekken af?

Plan direct een Gratis consult

Snel starten met de behandeling?

Laat je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op voor het inplannen van een gratis consult.

Openingstijden

adres

Rondom de locatie is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid

Stadion De Vliert
Stadionlaan 85
5213 JJ ‘s-Hertogenbosch
3de verdieping

Bedrijfsgegevens

Bel ons